Aldrig
Som
Andre

Lars er født i Gentofte og flyttede i 1981 til Los Angeles for at forfølge en drøm om at blive professionel tennisspiller, men blev i stedet så optaget af britisk heavy metal, at han besluttede sig for at danne et band.

 

Lars’ far, Torben Ulrich, som var en anerkendt professionel tennisspiller fra slutningen af 1940’erne til begyndelsen af 1980’erne, var også jazzmusiker, der bl.a. andet har spillet sammen med giganter som Stan Getz og Miles Davis. Den legendariske saxofonist Dexter Gordon var Lars’ gudfar.

I februar 1973 skaffede Torben Ulrich fem billetter til Lars og hans venner, til en Deep Purple koncert i KB Hallen i København. Men da en af vennerne var forhindret, fik den niårige Lars lov til at komme med. Han fandt koncerten fantastisk og købte bandets Fireball- album allerede næste dag. Koncerten og albummet havde en betydelig indvirkning på Lars og inspirerende ham til en verden af rock and roll og senere, heavy metal.

Som et resultat af hans nyfundne interesse for musik fik han sit første trommesæt af sin bedstemor i en alder af tolv. Lars’ oprindelige mål og grund til at flytte til Amerika var at spille tennis, men planen blev ændret da han fandt ud af, at han hverken var god nok eller ville spille tennis. Til gengæld fik han en ny drøm: han ville danne et band. Lars mødte James Hetfield, efter han havde indsat en annonce i The Recycler og sammen grundlagde Metallica. The rest is history, som man siger på godt gammel dansk.

"Jeg har aldrig gjort
oprør mod noget. Jeg var
jo bare en lille rod, der
fulgte min passion."