Aldrig
Som
Andre

Christian har altid været bidt af historie, vikingetiden og den nordiske mytologi. Så for mange år siden, fandt Christian det helt naturligt at kigge forbi vikingespillene i Frederikssund. Han skulle ikke være der mange minutter før han følte sig hjemme. Og som han siger: “I løbet af nogle dage havde han en helt ny familie på 500 andre passionerede vikinger.”

 

Frederikssund Vikingespil er navnet på de udendørs forestillinger med udgangspunkt i vikingetiden, der siden 1952 er blevet opført ved den tidligere vikingeboplads på Kalvøen i Frederikssund.
Tiderne har også budt på forskellige instruktører – f.eks. Poul Reichhardt med Kæmpen Starkad i 1965, Jan Linnebjerg med Gorm og Thyra i 2005. Herudover har brødrene Pierre og Martin Miehe- Renard prøvet kræfter med projektet flere gange siden 1999. Ligeledes har etablerede skuespillere også medvirkede gennem årene f.eks. Jørgen Buckhøj, Lars Ranthe og Annie Birgit Garde. Foruden forestillingerne i Frederikssund, er der også opført gæsteoptrædener i udlandet.

Derudover har man på arealet foretaget en rekonstruktion af en vikingelandsby – dels for spillets skyld og dels som et slags frilandsmuseum.

"Det føltes som om
jeg fik en familie på
500 mennesker
i løbet af en uges tid"